Hitlers vinglas, Einsteins penis

Läste en intressant artikel i Aftonbladet här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13217539.ab


En, enligt uppgift, svensk har köpt vad som påstås vara glas som Hitler ägt, eller druckit ur för för 3000 pund. Det kan man säga vad man vill om, men det intressanta är att det inte verkar finnas NÅGOT som bevisar att führern faktiskt ägt eller ens varit i närheten av dem.

Detta får ju en att undra i vad det reella värdet egentligen blir på dessa glas. När denne "svensk" sedan plockar fram dem på en middagsbjudning, kommer han då skryta med vem som tillhört dem? Vilka vänner har han i så fall?

Kan man tänka sig att detta sällskap har en rödvitsvart bonad på väggen, och skrifter av Herman Lundborg i bokhyllan. Att uttryck som "rent" och "främmande" förekommer ofta i samtalen.

Fortfarande finns det ju inget som säger att detta är Hitlers glas, för helvete! Men så funkar folk. Även om de kanske känner en smula skepsis, kan de inte gå miste om chansen att det faktiskt skulle kunna vara Hitlers glas. Eller Martin Dahlins benskydd, eller Al Capones halvrökta cigarr. Vem blir egentligen imponerad?

Ett av de roligare exemplen är att det sägs att Albert Einsteins penis blev amputerad och stulen efter hans död, och sedan såld till någon fantast av detta slag.

Så någontans mellan huvudrätten och efterrätten plockas Einsteins penis, förmodligen i en burk med formalin, fram till gästernas beskådan. "Nu är ni impade va?"

Grabben, du har en penis i en burk.



//Andreas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0