Dödstricket

Christina Schollin hette en gång en kvinna som... Nej, jag stannar här. Återkommer när vinångorna lagt sig.
Sitter just nu och dricker en vit Reisling. Fruktig, torr och med en hint av ananas. Trevlig ton.

Andreas, jag vet att jag är seg med att komma igång med bloggandet. Men sorgen över 20initiativets öde känns fortfarande. Kanske var det bäst det som hände. Vi får se det som ett kapitel av genialitet och värme. En era. En blogg som inte gjorde en "Cassius Clay" - fortsatte till parkinsons syndrom. Bättre att ta livet av sig än att dö av ålderdom.

Min poäng med "dödstricket" är att ta fram sorg som en del av raggningskulturen. Vi känner alla till Christina Schollins son Linus Whalgren som, tillsammans med någon Bournebush och Skarsgård, agerade i filmen "Hundtricket". Den gick ut på att man fick ligga med tjejer när man hade en söt hund att tillgå. Och jadå, det fungerar utmärkt. Men nu lanserar jag det nya:

-DÖDSTRICKET.

Att vara änkling slår allt. Inget fuktar klykan mer än en kille som förlorat sitt livs kärlek. "Hans hjärta tillhör någon annan egentligen." Japp, det stämmer. Och nu kan du inte släppa tanken på att ta dig in i det hjärtat och ta över "slynans" plats. Du klarar det! Kör på!

Ni sitter i solnedgången på Josefina i Stockholm och plötsligt blir han tyst... Han tänker på henne. Han älskade henne. Han älskar henne fortfarande...

Det finns ytterliggare en grej. En slags chokladsås att lägga på toppen. Och det är om han ensam har vårdnaden om deras gemensamma barn. Och då en dotter. Det väger tyngst. Då har han två kvinnor i sitt liv och du är ingen av dem. Ännu...

Sov gott.

-Henka

RSS 2.0