Vill ordvitsa om Birgit Friggebo....d...äh...

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article13250614.ab

Robert Wells har tydligen hamnat i blåsväder. Fan vilket uttjatat uttryck, blåsväder. Det känns som om det bara är gamla kvällstidningsjournalister och Sveriges Radio-anställda som säger så. Jag föredrar att säga....ja att han har hamnat i en pöl med skit.

Han har tydligen byggt en liten friggebod på sin tomt som är 13 centimeter för hög, och måste därför riva den och böta. Nu tycker jag att detta är fruktansvärt ointressant, hela grejen faktiskt. Så jag väljer att skriva några rader om Birgit Friggebo istället.

Eller rättare sagt, jag copypaste:ar lite info om henne:



Birgit Irma Gunborg Friggebo, född 25 december 1941 i Falköping, är en svensk politiker (folkpartist). Hon var biträdande bostadsminister 1976-1978, bostadsminister 1978-1982 och 1991 samt kulturminister 1991-1994, med ansvar även för invandrarfrågor och 1991-93 dessutom för jämställdhet. Hon är kanske mest känd för en bred allmänhet genom den så kallade friggeboden.

Där! Där har ni kopplingen!

Och då passar jag på att skriva lite om Lasermannen också. Eller nej, jag klistrar in igen.



John Wolfgang Alexander Ausonius, född 12 juli 1953, då folkbokförd som Wolfgang Alexsander Zaugg, även känd som Lasermannen, är en dömd svensk mördare och bankrånare. Från augusti 1991 till januari 1992 sköt han, beväpnad först med ett gevär med lasersikte (därav tillnamnet "Lasermannen", lanserat av journalisten Richard AschbergAftonbladet) och senare med en revolver, sammanlagt elva personer vid olika attentat i Stockholm och Uppsala. En dog, flera fick skador för livet. Det enda offren hade gemensamt var mörkt hår och/eller dito hudfärg.

Och så lite Nelson Mandela:



Nelson Rolihlahla Mandela, född 18 juli 1918 i Mvezo i Östra Kapprovinsen (dåvarande Transkei), är en sydafrikansk advokat, politiker och statsman. Mandela var Sydafrikas president mellan 1994 och 1999. Han var landets förste president som valts i demokratiska val med rösträtt för hela befolkningen.


Nu borde alla hajat vad jag vill komma till med denna associationslek. För er som inte förstår, läs på lite modern historia.



//Andreas

RSS 2.0